"Älypuhelin ei ole luksustuote" - Sininauhaliiton digiosallisuustyö Mimmit koodaa -webinaarissa

5.10.2021

”Älypuhelin ei ole luksustuote. Älypuhelin mahdollistaa monen asian hoitamisen viihteen käytöstä bussilippujen hankintaan ja viranomaislomakkeiden täyttämiseen. Yksi asunnoton asiakkaani totesi, että läppäriä on hankala käyttää julkisen vessan lattialla.” Sininauhaliiton digiosallisuustyön Piia Niilola oli puhumassa lokakuussa 2021 digiosallisuudesta Mimmit koodaa -webinaarissa.

Yhteiskunta on digitalisoitunut vauhdilla. Palvelut on rakennettu sähköisille alustoille ja asiointi edellyttää ihmiseltä taitoa, laitteita ̶ ja usein myös tukea.

Mutta mitä jos laitteet puuttuu, taidot ontuu ja tukeakaan ei saada?

Digiosallisuustyön merkitys

Yksi tärkeimmistä digiosallisuustyön tavoitteista on saada ohjelmistosuunnittelijat, alalla työskentelevät, digitaalisia palveluita suunnittelevat ja päättäjät ymmärtämään ja ratkaisemaan niitä haasteita, joita digiaika mukanaan tuo. Yhteiseen ratkaisuun tarvitsemme yhteistä ymmärrystä ja tahtoa – juuri sinulla on mahdollisuus luoda muutosta!

Sininauhaliiton digiosallisuustyön tehtävänä on kehittää heikoimmassa asemassa olevien ihmisten digitaalista osallisuutta. He ovat usein asunnottomuutta kokevia, päihteidenkäyttäjiä, mielenterveysongelmien kanssa kamppailevia tai muista syistä esimerkiksi taloudellisesti hyvin heikossa asemassa olevia ihmisiä. Ja hei – digi on paljon muutakin kuin tylsää virastoasiointia!

Tule oppimaan lisää siitä, mitä on digitaalinen eriarvoisuus Suomessa ja miten sitä voi ehkäistä!

Webinaaria pitää

Piia Niilola, Projektipäällikkö ja digiprovokaattori, Sininauhaliitto

Toimintaterapeutti, sosiaali- ja terveysalan toiminnan ja liiketoiminnan johtamisen opiskelija sekä nörtti! Työskennellyt asunnottomuuden ja kehittämisen parissa vuodesta 2010.

0504286106
piia.niilola@sininauha.fi

 

Webinaarin luentomateriaalit Mimmit koodaa -nettisivuilla

Mimmit koodaa -ohjelman tavoitteena on tasa-arvon, diversiteetin ja osaajien kasvattaminen ohjelmistoalalle. Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta. Lue lisää Mimmit koodaa -ohjelmasta.

Luitko jo nämä?

5.4.2022

Haemme uutta projektipäällikköä hankkeeseen!

Haku on päättynyt 28.4.2022.   Merkittävä osa työtämme on vaikuttamistyö –...
Mies näppäilee puhelinta, kasvoja ei näy
20.1.2022

Unelmien digiyhteiskunnassa asiat hoituvat, mutta kukaan ei katoa digisyövereihin - terveisiä "Tutkittua tietoa digitaalisen yhteiskunnan reunoilta" -webinaarista

Mikä vaikuttaa digiosallisuuden puutteeseen? Entä millaista on hyvä digituki? Minkälainen olisi...
Kuvakaappaus tilaisuudesta, Teams- ikkuna. Kasvoina mukana Minna Piirainen sekä Katri Koskinen. Kuvassa dia, jossa teksti Selkeä ja saavutettava kieli - esimerkkejä kelasta.
13.1.2022

Selkeä kieli, selkeä asiointi!

13.1.2022 Digi- ja väestötietovirasto järjesti yhdessä Kelan kanssa digituen verkostotapahtuman....