Margit-verkosto

Margit-verkosto on ammatillinen yhteistyöverkosto, jonka tehtävänä on koota yhteen marginaalissa elävien ihmisten digiasioiden parissa työskenteleviä ammattilaisia ja kutsua mukaan toimintaansa kohderyhmän asiakkaita kokemusasiantuntijuuden näkökulmasta. Verkosto tarjoaa tietoaan, tukeaan ja asiantuntemustaan jäsentensä käyttöön.

Verkosto ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin, tekee lausuntoja ja nostaa digitalisaatioon liittyviä teemoja laajempaan käsittelyyn. Verkoston jäsenistä kuka vain voi kutsua verkostoa koolle tai konsultoida toista verkoston jäsentä. Verkoston jäsenet tai ulkopuoliset vieraat pitävät tapaamisissa alustuksia digiosallisuusteemaan liittyen.

Margit-verkoston ovat perustaneet Kriminaalihuollon tukisäätiön Hard Luck-hankkeen ja Sininauhaliiton Ruokajonosta osallisuuteen -hankkeen työntekijät. Verkoston puheenjohtaja toimi  maaliskuuhun 2022 asti Digiosallisuutta asunnottomille -hankkeen projektipäällikkö Piia Niilola. Verkoston toiminta on kevyesti järjestäytynyttä ja sitä kuvaa helppo saavutettavuus: tärkeintä on että ihmiset pääsevät tarvitsevansa tiedon äärelle vaivatta ja tietävät, mistä saada tukea digiasioiden parissa.

Margit-verkoston FaceBook-sivusto