Digituen symboli on valmis

24.10.2022

Digituen symboli

Digituelle on tarjolla uusi yhteinen symboli. Sen tarkoituksena on viestiä kansalaisille tarjottavasta digilaitteiden ja digipalveluiden käytön tuesta ja opastuksesta. Symboli on syntynyt lokakuussa 2022 eri sektorien välisen yhteistyön ja asiakaskyselyn tuloksena. Sininauhaliiton Digiosallisuutta asunnottomille -hanke on ollut aktiivisesti mukana suunnittelutyössä.

Suomessa järjestetään paljon digitukea eri muodoissa: on viranomaisten antamaa tukea sähköisten palveluiden käyttöön, kuntien ja järjestöjen matalan kynnyksen opastusta tai yksityisen sektorin maksullista palvelua. Sitä voi saada julkisissa paikoissa, asiointipisteillä ja enenevissä määrin myös etänä ja jopa omassa kodissa. Digituen yhteisenä tavoitteena on auttaa kansalaisia pärjäämään ja osallistumaan tasavertaisesti digitaalisessa yhteiskunnassa sekä hyödyntämään digitaalisia palveluita.

Digituen symboli on luotu selventämään, mistä digituessa on kyse. Symbolin avulla yhä useampi voi löytää digituen pariin. Symboli on vapaasti kaikkien digituen toimijoiden käytettävissä.

Lataa digituen symboli

Tarjolla on kuusi eri versiota Digituen symbolista png-muodossa. Voit ladata ne käyttöösi alla olevista linkeistä avaamalla kuvan ja valitsemalla hiiren kakkospainikkeella ”tallenna kuva”.  Jos tarvitset painokelpoista pdf-versioita, pyydä sellainen sähköpostitse: janne.haikka@sininauha.fi

 

Digituen symbolista on täysvärinen ja ääriviiva-versiot väreissä sininen, musta, valkoinen.

Esimerkkejä, miten voit käyttää digituen symbolia

  • logo digituen mainoksessa, esityksessä tai nettisivuilla
  • kuvituskuva digituesta kertovassa esityksessä
  • symboli palvelukartalla, oppaassa tai opasteessa

Lisäksi kannustamme toimijoita sanoittamaan oman palvelunsa mahdollisimman asiakaslähtöisesti: minkälaista tukea on tarjolla, missä ja milloin. Kerrothan aina myös selkeästi, onko palvelu maksutonta vai maksullista.

Taustaa

Digituen symboli on syntynyt DigiOn- ja VoimaProfi-hankkeiden järjestämän yhteisöpajatyöskentelyn tuloksena touko-lokakuussa 2022. Symbolin suunnitteluvaiheessa on otettu mukaan digituen asiakkaita ja toimijoita, joiden näkemyksiä selvitettiin kyselyn avulla. Työryhmässä on pitkään digituen kentällä eri tehtävissä olleita toimijoita Espoon kaupungin aikuissosiaalityöstä sekä asiointipalveluista, Kelan asiakkuusyksiköstä, Laurea-ammattikorkeakoulun DigiOn-hankkeesta, Olarin seurakunnasta, Sininauhaliiton Digiosallisuutta asunnottomille -hankkeesta sekä Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminnasta.

Digituen symbolin lisäksi on jo ennestään olemassa Digi- ja väestötietoviraston luoma Digitukiverkoston jäsenmerkki, joka puolestaan kertoo organisaation tarjoavan tai kehittävän digitukea ja sitoutuneen digituen eettisen ohjeistuksen noudattamiseen.

Luitko jo nämä?

23.3.2023

Blogi: Digiosallisuutta asunnottomille hanke päättyy

Sininauhaliiton vuonna 2020 alkanut Digiosallisuutta asunnottomille -hanke on loppusuoralla....
sarjakuva digiosallisuudesta
9.3.2023

Tekoälynväläys-sarjakuva on Digiosallisuutta asunnottomille -hankkeen tuottama

Tekoälynväläys-sarjakuva on osa Digiosallisuutta asunnottomille -hankkeen sisällöllistä...
Kuvituskuva sininen tausta sana Digiosallisuus
9.3.2023

Videosarja: Asiaa Digistä ja digin vierestä  

Digiosallisuutta asunnottomille -hankkeessa tuotettu videosarja: “Asiaa digistä ja sen...